Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Чланови Штаба за ванредне ситуације општине Сврљиг усвојили су данас Извештај о раду Штаба у 2014. години, Извештај о зимском одржавању путева на територији општине Сврљиг и усвојили План рада за 2015. годину.

Командант Штаба и председница општине Јелена Трифуновић истакла је да у што краћем року треба кренути са одржавањем речних корита, односно чишћења потока, и на тај начин деловати превентивно и заштити Сврљиг од евентуалних полава уколико дође до наглог топљења снега или обилних падавина.

Она је додала да је потребно што пре кренути са решавањем проблема Лукавичког потока, који је у претходном периоду правио велике проблеме мештанима који живе у насељу Лукавица.

На седници Штаба донети су закључци да се, на основу дописа који су упућени из предузећа “Србија воде“, изради документација за решавање проблема Лукавичког потока, и то до почетка фебруара месеца, као и да се детаљно провере могућности решавања проблема корита Ђуриначког потока који плави насеља Маговац и део улице Васе Албанца.

Донет је закључак да се код моста код Зелене пијаце прочисти корито реке, као и корито у близини некадашње фабрике “Сиен“, као и да се изради заштини бедем у близини плаца ИМТ-а, на десној обали реке.

На крају седнице директор ЈКСП “Сврљиг“  Игор Давидовић поднео је извештај о зимском одржавању путева и том приликом рекао да се све одвија по плану и да у претходном периоду није било проблема на терену. Он је нагласио да ЈКСП “Сврљиг“ будним оком прати ситуацију и да су дежурне службе 24 сата ангажоване.

Најновије на порталу Општине Сврљиг