Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак у фабрици МИН ДИВ

У највећој сврљишкој фабрици МИН ДИВ Сврљиг данас је одржан састанак са циљем да се руководство ове фабрике упозна са активностима Националне службе за запошљавање и могућностима које пружају конкурси које расписује.

Састанак је организовао народни посланик Милија Милетић а присуствовали су представници Националне службе за запошљавање Предраг Јовићевић и Јелена Станковић, директор МИН ДИВ Сврљиг Слободан Русић са сарадницима и заменик начелника Општинске управе Љубиша Стојковић.

Милија Милетић је навео да је у претходном периоду постојала сарадња са Националном службом за запошљавање и да је Општина Сврљиг готово сваке године суфинансирала програме стручне праксе, јавних радова и самозапошљавања и да је велики број младих људи имао прилику да стекне потребна знања из своје струке, а неки од њих су након окончања стручне праксе засановали радни однос са послодавцима који су имали потребу за новим радницима. Истакао је да ће се као посланик и одборник у СО Сврљиг заложити да сарадња са Националном службом за запошљавање буде још успешнија и најавио да ће и ове године бити расписани конкурси, које ће локална самоуправа суфинансирати са девет милиона динара, а да се нада да ће учешће НСЗ бити далеко веће него претходних година.

Директор МИН ДИВ Сврљиг Слободан Русић је истакао да ова фабрика остварује добре резултате, а у плану је и повећање прозводње, што изискује и пријем нових радника. Сваки облик помоћи и сарадње са локалном самоуправом је добродошао.

По речима заменика начелника Општинске управе Љубише Стојковића у буџету су планирана знатна средства за суфинансирање пројеката Националне службе за запошљавање, а ове године се акценат ставља на подстицаје за самозапошљавање, с обзиром да се ради о мери која даје конкретне и трајне резултате и д а су поред тога планирана средства за стручну праксу и јавне радове. Локална самоуправа ће се трудити да своје активности прилагоди потребама незапослених и послодаваца .

Како сазнајемо, представници Националне службе за запошљавање су поред већ актуелних, представили и нове програме обуке незапослених чија реализација је тек почела.

Најновије на порталу Општине Сврљиг