Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сарадња са Амбасадом Републике Пољске

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, народни посланик Милија Милетић и почасни грађанин општине Сврљиг Сања Илић Балканика минуле недеље сасатали су се са амбасадором Републике Пољске у Београду Александером Хећком (Aleksander Chećko).

Циљ будуће сарадње биће веза општине Сврљиг са неком од пољских општина која се успешно бави привредним, али и пољопривредним делатностима, речено је на првом састанку у Амбасади.

Драго ми је да смо начинили прве кораке ка успешној сарадњи. Братимљење са неком општином или градом у Пољској биће циљ будуће сарадње, што ће, надам се, бити и резултат привредног раста и бољитка у пољопривреди наше општине, рекао је народни посланик Милија Милетић на састанку у Београду.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић упознала је Амбасадора са сврљишким потенцијалима који могу бити примамљиви за привреднике из Пољске, али и туристе који радо посећују Србију.

Имамо нетакнкуту природу, прелепа села, добре домаћине али и догађаје током целе године и важимо за једну од најлепших општина на југоистоку земље. За економски напредак нам недостаје заиста мало, а сарадња са Пољском нам може у многоме олакшати тренутну ситуацију,  поручила је Трифуновићева.

У Амбасади Републике Пољске

Сања Илић Балканика – естрадни уметник и почасни грађанин општине Сврљиг и иницајтор састанка говорио је о лепоти сврљишког краја и кулинарским специјалитетима, те наговестио да аутохтона раса сврљишке овце и прехрамбени производи из сврљишког краја могу бити окосница будуће сарадње.

Амбасадор Републике Пољске Александер Хећко рекао је да већ у току јула месеца очекује наредни сусрет, и посету представника локалне самоуправе општине Сврљиг некој од општина у Пољској, те братимљење и јачу везу двеју општина.

Као и Србија и Пољска је земља пољопривреде, а радује ме да што ваша општина издваја знатна средства за њено оживаљавање. Надам се сарадњи и економском бољитку, рекао је Хећко.

Најновије на порталу Општине Сврљиг