Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Обилазак истурених одељења по селима

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић посетио је данас истурено одељење О.Ш. ‚‚Добрила Стамболић“ у селу Нишевац како би разговарао о потребама и активностима ученика и учитеља.

Данас смо разговарали са учитељима и особљем школе у Нишевцу о начину рада, потребама и активностима овог истуреног одељења. Нишевац је село у коме има деце, и као такво мора бити посебно сагледано. С обзиром да нам је приоритет останак младих на селу и изједначавање њиховог квалитета живота са омладином у граду морамо на адекватан начин и да одреагујемо како би смо и постигли жељене резултате, поручио је Марковић.

На жалост и ова школа, као и остале у сврљишкој општини, суочава се са скоро идентичним проблемима. Мобилијари у школском дворишту, који су не тако давно постављени, скоро да су у потпуности уништени, спортски реквизити такође, као и остале справе за рекреативну наставу.

Марковић истиче да ће се у наредном периоду радити на поправци постојећих, али и евентуалној набавци нових мобилијара.

Апелујем на све да поведемо рачуна о нашој општини и сачувамо је, као и сво јавно добро, понашајући се према њему домаћински, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг