Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Акција ,,Дан отворених врата“ и у 2017. години

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић и у овој години наставља са акцијом ,,Дан отворених врата“ – која има за циљ унапређење положаја младих у општини Сврљиг.

У оквиру данашње акције ,,Дан отворених врата“ било је највише речи о развоја школства, спорта и омладине на сеском и градском подручју.

Студент завршне године Факултета спорта и физичког васпитања Станко Младеновић каже да дуго прати ову акцију, али да је због обавеза на факултету био спречен да лично дође и предложи своје идеје које би, по његовим речима, поспешиле положај младих људи у Свљигу.

Он је предложио да Општина Сврљиг у наредном периоду покуша да поред суфинансирања колективних спортова, уведе стипендирање истакнутих индивидуалних спортиста, што би значајно утицало на развој индивидуалних спортова у Сврљигу.

Од када смо покренули акцију јавио нам се велики број омладинаца да нас подржи, а многи су нас и лично посетили како би изнели своје мишљење и идеје. Посебно ми је драго јер смо на овај начин остварили директну комуникацију са младима који из Општине могу добити тачне информације о нјиховим реалним потребама, рекао је Марковић.

Марковић истиче да Локална самоуправа суфинансира само колективне спортовем али да сигурно постоји простора да се у наредном периоду размишља и на предложену тему – суфинансирање истакнутих – индивидуалних спортиста са територије сврљишке општине.

Најновије на порталу Општине Сврљиг