Уручена једнократна новчана помоћ младима

У уторак, 31. јанаура, у сали СО Сврљиг уручена је једнократна новчана помоћ новим брачним паровима, родитељима тек рођене деце, породиљама и незапосленим породиљама.

У току децембра 2016. године склопљено је 16 бракова, од којих су четири заснована на сеоском подручју и рођено је 8 беба, од којих је једна из сврљишког села Палилула.

0E0A6027-

Новчану помоћ, у име општине Сврљиг, уручио је помоћник председнице општине Мирослав Марковић.

Драго ми је да је велики број бракова склопљен у децембру месецу, надам се да ће их у 2017. години бити још више, као и да ће се број новоређене деце из месеца у месец повећавати. Искористио би прилику да у име Општине и у своје лично име свима честитам на приновама и склопљеним браковима и пожелим много породичне среће, рекао је Марковић.

По скупштинској одлуци из 2016. године, у 2017. години Одлука о додели средстава за подстицај наталитета, односно за склапање бракова, је знатно измењена, те ће уместо 100.000 динара за склопљен брак у Сврљигу општина кумовати са 250.000 динара, односно за 150.000 динара за брак на селу, општина ће брачним паровима обезбедити средства у висини од 350.000 динара. Право на остваривање ове једнократне помоћи имаће супружници који су без посла, односно довољно је да један од њих буде незапослен како би остварили право на ову помоћ.

Средства се наменски додељују – за покретање сопственог бизниса.