Одржана 30. седница Општинског већа

Данас је одржана 30. седница Општинског већа Општине Сврљиг којом је председавао заменик председнице општине и Општинског већа Градимир Милосављевић.

Већници су након усвајања Записника са 29. седнице усвојили и Решење о утврђивању предлога Оперативног плана одбране од поплава за воде другог реда општине Сврљиг за 2017. годину. Известилац по овој тачки био је Иван Тасић из Одсека за водопривреду и заштиту животне средине.

У току 2015. и 2016. године у сврљишким водотоцима уложено је скоро 8.000.000 динара од стране државе и то у уређењу Ђуриначког потока, Лукавичке реке, Правачке реке (од Сврљига до надвожњака према Нишу) и Ђуриначког потока (други део у 2016. години).

Тасић је известио већнике да су средства у случају елементарне непогоде у 2017. години (поплава, пожар, земљотрес, град и сл.) предвиђена буџетом у износу од 2.000.000 динара.

У наставку заседања већници су усвојили и Правилник о изменама обједињеног правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском правобранилаштву.