Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак са привредницима сврљишког краја

Данас је у сали Скупштине општине Сврљиг одржан трећи овогодишњи састанак општинског руководства са привредницима који послују на територији општине Сврљиг.

Решавање проблема незапослености, унапређење привреде и пољопривреде у Сврљигу биле су теме данас одржаног састанка руководства општине – председника Милије Милетића, помоћника Марка Младеновића, начелника за буџет и финансије Марине Савић, шефа Одсека за привреду Владе Крстића и шефа одсека за комуналну делатност Гостане Михајловић.

Побољшање пословног амбијента и отварање нових радних места у привреди је примарни циљ, а то можемо постићи кроз адекватна улагања, олакшицама према привредницима и привлачењем домаћих и страних инвеститора. Тренутно имамо наговештаје да Италијани нису једини заинтересовани за отварање фабрике у Сврљигу, и то ме радује, рекао је Милетић обраћајући се присутним привредницима.

002

Битно је истаћи да је идеја председника општине Сврљиг Милије Милетића, да се упосле и људи на селу који ће радити услужне послове за фирме са седиштем у Сврљигу, коначно уродила плодом, а то је потврдио и Ранко Јовић – директор фирме “Трилорд“ која се бави производњом сунђера и ових дана је примила неколико нових радника, који ће услужно, на сеоском подручју, обављати послове фирме.

 Циљ нам је да људи не иду из села, да тамо стварају породице и нормално живе, да имају све услове као и људи у граду. Као народни посланик за то ћу се неизмерно залагати, као и за напредак Сврљига у сваком погледу, рекао је Милетић.

У наставку састанак је протекао радно, са доста адекватних предлога и идеја из области привреде.

001

На крају радног дела, у знак пажње, младим предузетницима Сврљига уручени су “Пословни лексикони“, а потом је приређен пригодан коктел.

Поред привредника и општинског руковoдства, састанку су присуствовали и одборници СПС, ЈС и СНС у локалном парламенту.

Најновије на порталу Општине Сврљиг