Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Инвестициони форум пројекта MASSIF STARA PLANINA

Презентацијa пројектa MASSIF STARA PLANINA који се односи на промоцију туристичких потенцијала нашег краја и Старе Планине, одржана је у суботу, 12. априла, у хотелу на “Стара планина“ на Старој Планини.

У име Општине презентацији су присуствовали председник општине Сврљиг, Милија Милетић, његов заменик, Љубиша Стојковић, и директор Центра за туризам, културу и спорт, Зоран Гавриловић.

На Старој Планини, за викенд, представљени су туристички локалитети сврљишке општине са акцентом на повезивање дестинација са Бабиним зубом, односно Старом Планином.

Председник општине Сврљиг, Милија Милетић, упознао је присутне са значајним туристичким дестинацијама у општини, које могу да се понуде туристима који путују према Планини и пролазе кроз Сврљиг. Он је такође истакао да је положај Сврљига, када је у питању Стара Планина, од изузетног значаја и може Сврљижанима бити од великог економског значаја.
Подсећамо да је пројекат део EU IPA Бугарска-Србија CROSS-BORDER програма.

MASSIF STARA PLANINA је резултат прекограничне сарадње овог дела Србије и Бугарске, конкретно Електронског факултета у Нишу и Интернационалне пословне школе у Бугарској, који интезивно раде на пројекту.

Детаљније о туризму у сврљишкој општини говорио је и присутне упознао директор Центра за туризам, културу и спорт Зоран Гавриловић.

На крају, закључено је да је ово још једна добра прилика за развој туризма и економски напредак Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг