Марковић се дружио са децом на селу у оквиру “Дечије недеље“

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић обишао је сва села на територији Сврљига у којима има истурених одељења ОШ “Добрила Стамболић“ како би и тамошњој деци уручио поклоне – дар Општине и разговарао са малишанима и њиховим учитељима.

С обзиром да су нас ученици ОШ Добрила Стамболић посетили у оквиру “Дечије недеље“, нисмо ни овог пута дозволили да деца која школу похађају на селу буду изостављена када је у питању дружење и подела пакетића. Оваква пракса ће се наставити и у наредном периоду, јер општина Сврљиг велике наде полаже у опстанак села и њихов развој. Трудићемо се да у складу са могућностима што већем броју деце изађемо у сусрет, како би на тај начин подигли квалитет школских, али и ваншколских услова за образовање и школовање, каже Мирослав Марковић.

Марковић је протекле недеље обишао Гушевац, Округлицу, Црнољевицу, Рибаре, Нишевац, Драјинац, Лалинац, Грбавче и Преконогу, села у којима постоје истурена одељења Основне школе “Добрила Стамболић“.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ПОМОЋНИКА МАРКОВИЋА У ДРАЈИНЦУ

Након разговора са децом и поделе пакетића ученици ОШ “Добрила Стамболић“ у Драјинцу изненадили су помоћника Мирослава Марковића јер су сви устали са својих места и потрчали му у загрљај како би му исказали захвалност и поделили радост са њим што их је обишао и што их општина и овог пута није заборавила.