Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

PETNAESTA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Članovi opštinskog veća na današnjoj sednici kojom je predsedavao predsednik opštine Milija Miletić, jednoglasno su prihvatili  predlog inoviranog Pravilnika o unutršanjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Svrljig.

–          Izmene se odnose na forimiranje novog Odseka za inspekcijske poslove uz ,,pročešljavanja,, predhodnog pravilnika sagledavanjem propisanih poslova, uslova i broja izvršioca. Novi odsek ne podrazumeva zapošljavanje novih ljudi već se formira prerasposdelom poslova postojećim kadrovima. Slobodno se može reći da je Opštinska uprava Svrljig u vrhu lestvice u okviru opšteg programa Vlade Srbije za smanjenje izvršioca pa i više od toga. Konkretno, kod nas je situacija malte ne apsurdna jer postoji 38 mesta za koja je potrebno 47 izvršilaca a čitav posao obavlja 34 radnika. Nažalost za uvećani trud i obaveze mnogima ne može da se odredi adekvatna nagrada, istakao je načelnik opštinske uprave Zdravko Krstić, obrazlažući izmene u pravilniku.

Treba dodati da je Novim pravilnikom o sistematizaciji predvidjena mogućnost prijema volontera bez zasnivanja radnog odnosa kojima bi bio omogućen rad u svojstvu pripravnika kako bi stekli uslov za polaganje stručnog ispita. Tendencija je, prema navodima načelnika Krstića, da se na ovaj način za budući period, u boljim prilikama koje se očekuju, obezbede kadrovi za osveženje Opštinske uprave.

Predsednik Miletić je obrazlažući drugu tačku dnevnog reda – donošenje Odluke o uvodjenju video nadzora na glavnim punktovima u centralnom delu grada i oko škola i obdaništa, naglasio neophpdnost ovog projekta u cilju povećanja lične i imovinske bezbednosti gradjana.

–          Savet za bezbednost je dao preldog za realizaciju ovog projekta na osnovu iskustva iz drugih sredina i sa nekih punktova u Svrljigu gde je uz pomoć video nadzora rasvetljeno više krivičnih dela iz opšteg kriminala i saobraćaja. Naš cilj je prvenstveno preventivno delovanje postavljanjem video nadzora koji je svojevrsna opomena potencijalnim prekrišiocima. Nama se u budžet slivao deo novca od kazni u saobraćaju od kojeg smo mi dužni da 70 odsto uložimo u obnavljanju saobraćajne signalizacije i opreme. Sada su se stekli uslovi za početak realizacije ovog projekta koji će mo, istini za volju, zbog skromnih sredstava, morati da rešavamo etapno ali što pre počnemo pre će mo i završiti, nagalsio je predsednik Mletić.

Većnici su na ovoj sednici doneli i Odluku o davanju saglasnosti za izgradnju mini elektrane  ,,Popšica,, jednoj privatnoj firmi i usvojili zahtev šahovskog velemajstora Miroslava Tošića iz Svrljiga za dodelu jednokratne pomoći u visini do 50 000 dinara, na ime priprema za takmičenje u 2010. i 2011.godini.

Korisnicima budžetskih sredstava većnici su sa ove sednice uputili preporuku o racionalizaciji i ekonomičnosti potpisivanjem jedinstvenog ugovora sa snabdevačima goriva i rezervnih delova.

Najzad treba reći da su većnici raspravljali po zahtevu meštana MZ Popšica za rekonstrukciju puta od njihovog sela do raskrsnice za Gojmanovac i zaključili da predmet treba proslediti JP ,,Putevi Srbije,, pošto je reč o saobraćajnici regionalnog karaktera, uz napomenu da se mora sagledati i stanje na svim regionalnim pravcima na teritoriji svrljiške opštine gde ima deonica sa oštećenjima koja otežavaju i usporavaju saobraćaj i ugrožavaju održavanje autobuskih linija.

Најновије на порталу Општине Сврљиг