Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

POMOĆ KRALJEVU

Opština  Svrljig,poput niza gradova i opština Srbije,nastoji da pomogne sanaciju štete u Kraljevu nastale tokom zemljotresa i ubrza revitalizaciju obejakta što bi doprinelo normalizaciji života  Kraljevčana.

-Reagujući na apel za pomoć  Komandanta Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva i gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića pristiglog jutros, danas smo odmah oformili četiri komisije koje ćemo uputiti u Kralejvo gde će biti angažovane na proceni štete nastale u zemljotresu. Pošto je naš komandant Štaba i predsednik opštine Milija Miletić na službenom putu ja sam održao hitan sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća i odredili smo stručne ljude za članove komisije. Prva naša komisija biće u Kraljevu već u petak  a naredne sedmice startuju ostale tri. Time se posao ne završava jer će komisije biti angažovane i narednih sedmica, sve dok to posao zahteva, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Svrljig Nenad Stanković.

Pomoćnik Stanković je dodao da je već dogovoreno da se pored stručnih komisija u ime svrljiških organizacija i ustanova i žitelja naše opštine,prikupi pomoć u  gradjevinskom materijalu i hitno pošalje Kraljevčanima.

Најновије на порталу Општине Сврљиг