Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

,,BIZNIS BAZA 2010,,

Deveti medjunarodni sajam preduzetništva ,,Biznis Baza 2010,, na Beogradskom sajmu od 2. do 4. decembra, pored ostalih učesnika iz Srbije, uvrstio je u svoj program izlagača i opštine Nišavskog okruga medju kojima je i Svrljig.

-Mi smo jedan od osnivača  Oblasne razvojne asocijacije jug – ORA, koja okuplja gradove i opštine Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, i po tom osnovu stekli smo pravo  besplatnog  učešća na ovom sajmu. Cilj manifestacije je predstavljanje ponude malih i srednjih preduzeća pojedinačno, po robnim grupama i raznim udruženjima, organizovanih po regionalnom principu kao i ponuda usluga  predstavljanje naših resursa. Tu smo našli svoje mesto da na dostojan način predstavimo mogućnosti i pogodnosti naše opštine potencijalnim investitorima za ulaganje i pokretanje proizvodnje, promocijom našeg brenda-svrljiškog jagnjeta i ovce, sira i belmuža, zdrave hrane uopšte kao i potencijale seoskog i lovonog turizma. Osim dela za zainteresovane posetioce koristimo i mogućnost da razmenim isustva i sagledamo mogućnosti saradnje sa ostalim gradovima i opštinama u Srbiji. Želim da istaknem da pored bogate palete proizvoda zdrave hrane nastojimo da u budućem periodu istaknemo turističke mogučnosti našeg kraja oživljavanjem  turističke agencije preko Kulturnog centra. Ohrabruje činjenica da za to postoji interesovanje posetilaca i primera radi ističem da smo nedavno imali posetu grupe od stotinu i dvadeset učenika iz Novog Sada koji su obišli Prekonošku pećinu, kolikoje to moguće u ovim uslovima. To nam je signal da ozbiljnije radimo i ulažemo u razvoj turističkih potencijala, poput pećina, manastira, terena za lov i rekreaciju, poručio je sa sajma u Beogradu predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Na štandu Svrljiga bio je i pomoćnik predsednika opštine Nenad Stanković koji se prilikom otvaranja sreo sa direktorom Agencije za regionalni razvoj Ivicom Ždenci.

-Susret sa direktorom Ždenci, koji je otvorio sajam, iskoristio sam da ga upoznam sa  prirodnim resursima i privrednim potencijalima Svrljiga. Pozao sam ga da poseti Svrljig na što je on obećao da će to učiniti već početkom iduće godine kada praktično punom parom počinje da radi ova agencija iz sedišta u Zaječaru. On Svrljigu daje prioritet kao jednoj od opština koje spadaju u šetvrti razred nerazvijenostikojima je neophpodno poboljšanje potencijala, rekao je pomoćnik Stanković.

Inače u organizaciji ove manifestacije pored  Oblasne razvojne asocijacije ORA partner je i Nacionalna agencija za regionalni razvoj-NARR sa brojnim organizatorima zajedničkog  nastupa kao što su  Regionalne agencije i centri, Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda i ostali organizatori grupnog nastupa.

Најновије на порталу Општине Сврљиг