Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig

POVEĆAN STEPEN PRIPRAVNOSTI

Večeras sa početkom u 17 časova održana je hitna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig. Sednicu je zakazao predsednik opštine i Štaba za vanredne situacije Milija Miletić na upozorenje da je vodostaj Svrljiškog Timoka počeo ubrzano da raste. U trenutku održavanja sednice nivo Timoka bio je na mernom mestu u gradu na 180 centimetara a uporedenja radi, s proleća kada smo imali izlivanje Timoka i njegovih pritoka nivo je na ovom mestu bio 206 centimetara.

–         Posle naleta kiše počeo je da pada sneg što je ubrzano uvećavalo rast vodotoka u Timoku i motivisalo me da blagovremeno reagujemo izvršenjem priprema za odbranu od eventualne poplave sa kojima se već suočavaju neki delovi Srbije. Na sednici Štaba odlučili smo da se poveća stepen pripravnosti svih raspoloživih reesursa kako ljudskih tako i raspoložive mehanizacije.Članovi Štaba su večeras na terenu i pomno se prati rast vodotoka Timoka i njegovih pritoka. Komunlanim službama i imaocima mehanizacije naredjeno je da budu spremni da intervenišu ukoliko se ukaže opasnost od izlivanja na bilo kom delu reka na teritoriji svrljiške opštine. Dežurtvo će trajati sve dok padavine ne prestanu odnosno kad vodostaj počne da opada. Želim da obavestim gradjane da nema mesta panici, da situacija nije alarmantna već da je reč samo o preduzimanju preventivnih mera kako bi smo sprečili eventualnu opasnost, rekao je posle sednice predsednik Štaba za vanredne situacije opštine  Svrljig Milija Miletić.

Sednici Štaba prisustvovali su,pored predsednika,njegov zamenik Dobrivoje Stojanović,načelnik Štaba Vukomir Ivković i rukovodioci komunlanih organizacija, Policijske uprave, Direkcije za izgradnju, zdrvastva i ostalih struktura koji su po funkciji članovi ovog opštinskog tela.

Најновије на порталу Општине Сврљиг