Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

UŽURBANO NA GRADILIŠTIMA

Savetnik u Direkciji za izgradnju grada Sreten Stefanović i direktor Javno komunalnog preduzeća Svrljig Igor Davidović, po nalogu predsednika opštine Milije Miletića obišli su danas gradilišta na teritoriji opštine Svrljig na kojima se užurbano završavaju radovi na infrastrukturi.

Nastojimo da iskoristimo lepe dane koji su nam omogućili produžetak gradjevinske sezone da završimo radove na otvorenim gradilištima u selu Burdimo i nekoiko ulica u Svrljigu. Konkretno u Burdimo radimo na prilaznom putu mahali ,,Mala šuma,,. Dužina trase je jedan kilometar i njenom rekonstrukcijom omogućavamo prilaz do nekoliko kuća od kojih se do glavnog puta sada ne može ni traktorom ni pešice proći. Najugroženija je kuća porodice Lepoje Markovića sa osmoro dece od kojih neka moraju svakog dana preko blata do škole. Značajna su i gradilišta u Svrljigu posebno u Ulici Vojislava Krainovića gde se na vodovodnu mrežu priključuju novoizgradjene kuće za izbegla i raseljena lica. Uporedo s tim u finalnoj fazi su i radovi na fekalnoj kanalizaciji u Ulici Raše Cvetkovića i rekonstrukciji Ulice Miodraga Sarajlije od Ulice Ilije Živulovića. Ovim praktično završavamo gradjevinsku sezonu ali čim nam lepši dani s proleća dozvole otvorićemo gradilišta u ulicama koje treba rekonstruisati po planu i zahtevima gradjana, izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, pošto su ga sa situacijom na terenu upoznali Stefanović i Davidović.

On je podsetio da po završetku vodovodnih priključaka sledi dolazak donatora, svečana predaja ključeva i useljenje članova porodica izbeglih i raseljenih.

Најновије на порталу Општине Сврљиг