Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

PRIORITET POLJOPRIVREDI

Fond za pojoprivredu opštine  Svrljig,u okviru akcije ,,Znanje na poklon,, priredio je predavanje za poljoprivrednike koje su održali stručnjaci  Instituta za ratarstvo i povrtarstvo –Novi  Sad, dr.prof.Miroslav  Malešević,dr.Dragan Milić i ing.Dušan Stanisavljević. Profesor Malešević,inaće vodja ove ekipe,govorio je okupljenim poljoprivrednicima o strnim žitima i primeni agrotehničkih mera, dr. Milić o gajenju krmnog bilja a ing.Stanisavljević o uzgoju kukuruza na način koji garantuje sigurniji i veći prinos.

Skup je otvorio i pozdravio predsednik opštine Milija Miletić i u cilju jačanja saradnje primio predavače u svoj kabinet.

–         Reč je o dugoročnoj i plodonosnoj saradnji izmedju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i opštine Svrljig,koja je,nažalos,u predhone dve tri giodine,bila u zastoju.Sada smo dogovrili sa profesorom Maleševićem da se potpiše novi ugovor o intenziviranju saradnje a sve u cilju edukacije poljoprivrednih proizvodjača sa područja svrljiške opštine,oživljavanja poljoprivrede,ratarstva i stočarstva i ostvarenja  boljih prinosa,istakao je prdsednik Miletić na sastanku sa stručnjacima novosadskog Instituta.

Profesor  Malešević je izrazio svoje zadovoljstvo potezom da se ugovor o saradnji inovira i obećao da će stručnjaci Instituta načiniti maksimalne napore na edukaciji svrljiških poljoprivrednika i uverenje da rezultati iskazani u boljim prinosima neće izostati.

–         Svrljig je jedna od retkih opština u Srbiji koja pridaje veliki značaj poljoprivredi i to me posebno raduje i obavezuje.Ovaj primer koji bi mnogi u Srbiji trebalo da slede,inicira nas da doprinesemo  da se i ako na prvi pogled skromna sredstva,što efikasnije upotrebe za unapredjenje poljoprivrede.Naši stručnjaci će beslatno uraditi analizu  zenljišta kako bi proizvodjačima preporučili najadekvatnije agrotehničke mere koje garantuju bolje prinose.Takodje će mo kontinuirano i permanentno nastojati da obaveštavamo poljoprivrednike o novim dostignućima i merama iz oblasti agrara i verujem da će ova saradnja biti plodotvorna na obostrano zadovoljstvo.Naši stručnjaci su na osnovu ranijih kontakata veoma zadovoljni gostoprimljivošću ovdašnjih ljudi a posebno njihovom zainteresovanošču za savete i poruke i kroz pitanja o unapredjenju poljoprivredne proizvodnje što potvrduje obostrano plodonosnu saradnju, naglasio je profesor Malešević.

On je u obraćanju prisutnim novinarima , izrazio svoja velika očekivanja od  rekonstrukcije Vlade  Srbije koja je kao prioritet u daljem radu zacrtala unapredjenje poljoprivrede.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг