Општина Сврљиг

Радетова 31, 18360 Сврљиг

+381 (18) 821 018

Контакт телефон

Радно време

Пон. - Пет. 7:00 – 15:00

Danas u Svrljigu

PROMOVISAN FISKALNI MONITOR

/ Svrljig 14.oktobar 2011.godine./ Ekonomista Vlajko Senić danas je u Sali skupštine opštine Svrlljig, posle prijem kod predsednika Milije Miletića, održao prdavanje finsijerima javnih ustanova i službi i zainteresovanim građanima pod nazivom Fiskalni monitor.

Šta je Fiskalni monitor ? Grupa eksperata iz oblasti statistike kao i javnih i poslovnih finsija pokrenula je sajt Fiskalni monitor koji prati prihode i rashode 23 grada i opština na teritoriji  Srbije. Jedan od saradnika i tvoraca sajta je i ekonomista Vlajko Senić,  inače državni sekretar za sport i funkcioner URS-a.

–         Na ovaj način grđani mogu da saznaju kako se troši njihov novac. Fisklani monitor će pratiti promene u loklanim budžetima u gradovima koji obuhvataju više od 60 odsto stanovnika i oko 70 odsto ukupnih rashoda svih opština i gradova Srbije. Osim što su građani u prilici da saznaju kakva je struktura prihoda i rashoda u  budžetu loklane samouprave, sajt omogućava i poređenje rashoda između razlkičitih gradova i to u relativnom iznosu i po glavi stanovnika, rekao je Senić na promociji u Svrljigu.

Adresa sajta na kome građani mogu da ostvare uvid u prihode i potrošnju svoje i drugih opština je www.fiskalnimonitor.rs

Најновије на порталу Општине Сврљиг