Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Konferencija za novinare predsednika opštine Svrljig

SUBVENCIJAMA PROTIV BELE KUGE

/Svrljig 10. januar 2012.godine/.  Stupanje na snagu i sprovodjenja odluka Skupštine opštine Svrljig, u naporima za suzbijanje bele kuge na području naše opštine, povod je konferencije za predstavnike loklanih medija održane danas u kabinetu predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića.

U prvom delu konferencije predsednik Miletić je upoznao novinare sa odlukama, danas održane 54, sednice Opštinskog veća opštine Svrljig, donešenim u cilju jačanja i razvoja poljiprivrede kroz subvencije koje obezbedjuje opština iz budžetskih sredstava za 2012.godinu u visini od 38 miliona dinara.

Presednik Miletić je potom upoznao predstavnike javnih glasila sa početkom sprovodjenja odluka Skupštine opštine Svrljig kojima se obezbedjuje novčana pomoć mladim bračnim parovima, bebama i njihovim majkama a sve u cilju jačanja nataliteta i sprečavanja poražavajućih podataka koji pokazuju da se broj stanovnika, po najnovijem popisu, u odnosu na predhoni, smanji skoro za tri hiljade žitelja.

–         Želim da vas obavestim o veoma značajnim odlukama Skupštine opštine čija primena praktično počinje u januaru. Tačnije, skupštinskom odlukom predvidjeno je  da svi mladi bračni parovi koji stupe u zajednicu posle 1.januara 2012.godine, ako žive u Svrljigu dobiju sto hiljada dinara a ako žive u nekom od naših sela 150 000 dinara. Druga odluka se odnos na to, da će se iz budžeta opštine isplaćivati, pored 25 000 dinara za svako novorodjenče, kao i do sada, još po pet hiljada dinara,  svakog meseca, do navršenih godinu dana deteta. Kada je reč o nezaposlenim majkama – porodiljama one će za bebu, takodje do navršenih godinu dana, dobijati mesečno po pet hiljada dinara ako žive u Svrljigu i po sedam i po hiljada dinara ako borave na selu. Pozivamo da se svi koji ostvaruju ova prava prijave našoj službi  i verujem da će sve prinadležnosti za januar, biti isplaćene do kraja meseca, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,na konferenciji za novinare.

On je, još jednom naglasio, da u 2012.godini očekuje bolje dane i u zapošljavanju naših sugradjana, obezbedjivanjem nekoliko stotina radnih mesta, iniciranjem kroz subvencije SIEP-e, u pogonu niške mlekare, MIN DIV-u, kod firmi – ,,Kameleon,, i ,,Montegi,, konfekcije i u drvopreradjivačkoj industriji.

Inače, ovom prilikom, predstavnici Centra za socijalni rad isplatili su po 25 000 dinara, roditeljima beba rodjenim krajem prošle godine.

Најновије на порталу Општине Сврљиг