Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dogovoreno na sastanku predstavnika prosvetara i Lokalne samouprave

OPŠTINA  ISPLAĆUJE JUBILARNE NAGRADE 

/ Svrljig 17.januar 2012.godine/  Prosvetni radnici svrljiške osnovne i srednje škole  dobiće  novčane iznose za svoje jubilarne nagrade iz budžeta opštine Svrljig, dogovoreno je danas na sastanku predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića sa prosvetarima i predsednicima strukovnih sindikata.

–         Rešili smo da okončamo dilemu koja danima uznemirava prosvetare u celoj Srbiji i iz budžeta opštine da isplatimo jubilarne nagrade nastavnicima i profesorima. Prosvetari su u nekim gradovima, što istini za volju u Svrljigu nije bilo, štrajkovali pokušavajući da ostvare svoje pravo na jubilarne nagrade preko nadležnih Ministarstava. Republička vlast je ,,prebacila lopticu u naše dvorište,, a mi ne želimo da naši ljudi zbog toga budu oštećeni pa smo već isplatili jubilarne nagrade zaposlenim u Dečijoj ustanovi ,,Poletarac,, u Svrljigu a ubrzo će sredstva biti obezbeđena i prebačena i školama, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, posle sastanka.

Inače, do sada su jubilarne nagrade isplaćene za dva radnika vrtića i sledi isplata za 25 nastavnika i profesora  svrljiških škola.

Најновије на порталу Општине Сврљиг