Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Klub dece sa smetnjama u razvoju

/Svrljig 17. januar 2012.godine/ Inicijatori akcije osnivanja Kluba dece ometene u razvoju, većnik Borivoje Petković, vlasnik  Konfekcije ,,Kassker,, u Svrljigu i član Opštonskog veća Tatjana Lazarević, okupili su danas u kabinetu predsednika opštine Svrljig Milije Miletića, roditelje dece sa smetnjama u razvoju, predstavnike vrtića, osnovne i srednje škole i centra za socijalnu rad, na radnom sastanku,  za relaizaciju ideje o osnivanju Kluba dece ometene u razvoju.

Petković i Lazarevićeva,su svoj poredlog prezentovali na sednici Opštinskog veća, gde je uz obećanu logističku pomoć predsednika Miletića u ime opštine, prihvaćen. Na današnjem susretu evidentirano je 13 roditelja koji su pozdravili ovu ideju imajući u vidu interes socijalizacije svoje dece koja  su u okviru porodičnog doma, lišena druženja, igre i novih saznanja u susretu sa vršnjacima i stručnjacima jer kao takva ne mogu da pohađaju vrtić niti školu.

–         Naša je ideja da se deca sa smetnjama u razvoju okupljaju jednom do dva puta , na primer u prostorijama vrtića, gde postoji ambijent za njihovo druženje i da se za rad sa njima, pored dece sa kojom bi se družila, angažuju prvenstveno stručnjaci poput psihologa, pedagoga, defektologa i  sličnih profila. Cilj je i edukacija roditelja za bolju saradnju i pružanje pomoći deci. Reč je naime , o humanitarnoj akciji u kojoj bi moja firma ,,Kassker,, bila logistika u finasijskom smislu, kao predstavnik Kluba privrednika ali smo ovde okupili i predstavnike škola i ostalih ustanova čiji kadorvi i kapaciteti mogu biti angažovani, rekao je jedan od inicijatora i glavni sponzor akcije osnivanja Kluba dece ometene u razvoju, Borivoje Petković – Kasker.

Predsendik opštine Svrljig , Milija Miletić, je u ime Loklane samouprave obećao logističku podršku ali i naglasio da će biti zatražena i pomoć nadležnih ministarstava i humanitarnih, domaćih i stranih organizacija, za realizaciju ovog projekta.

Kako ideja ne bi ostala mrtvo slovo na papiru predsendik Miletić je zakazao do kraja januara još jedan sastanak na kome bi predstavnici ustanova, podneli izveštaj o mogućnostima svog učešća , tako da bi  već u februaru , započela realizacija ovog humanitarnog projekta.

Најновије на порталу Општине Сврљиг