Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Na Bogojavljenu , Svrljižani ,, porobili led,,

KRST ČASNI OSVOJIO NIŠEVČANIN

           Bojan Videnović iz sela Niševac,kod Svrljiga, pobednik  u brzom i spretnom plivanju na dan hrišćanskog praznika Bogojavljenje , prilikom nadmetanja za osvajanje krsta časnog na Svrljiškom Timoku.Ove godine,poput brojnih gradova u Srbiji,Svrljižani su se odvažili da ,,probiju led,, organizovanjem prvog takmičenja na vadjenju krsta časnog iz  ledom okovanog Timoka.Inicijatori pokretanja ove akcije, bili su loklani rukometni klub i ovdašnji sveštenik Strahinja Eraković.

–         Uvek sam isticao da su mladi  budučnost naše varoši i nastojimo da iz budžeta finasijski podržimo njihove akcije . Zadovoljsvo mi je da imamo dosta talentovane i svestrano obrazovane dece koja se ovog puta dokazuju na još jednoj značajnoj manifestaciji i verujem da će to postati tradicija.Čestitam svim učsnicima a posebno bih istakao i pozdravio debitovanje jedanaestogodišnjeg  Svrljižanina Dušana Arandjelovića,rekao je predsednik opštine  Svrljig, Milija Miletić,čestitajući pobedniku i ostalim učesnicima takmičenja.

U nadmetanju za krst časni na dan velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenje učestvovali su –pored pobednika Bojana Videnovića, Milan Zdravković,Milan Nikolić i otac i sin Vojkan i Dušan Arandjelović. Sveštenik lokalne crkve Eraković,ocenio je ,, vatreno krštenje,, Svrljižana,koje se inače medju hrišćanima godinama održava u čast krštrenja Hristova na reci Jordan,uspešnim i izrazio nadu da će već naredne godine biti znatno više takmičara.

   Takmičenje,održano kraj pešačkog mosta na Timoku, nedaleko od gradske zelene pijace , privuklo je brojnu publiku jer je bilo prava senazacija za meštane,dosada ovde nevidjena.

Најновије на порталу Општине Сврљиг