Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Na regionalnoj ,,Pihtijadi,, u Niškoj Banji

SVRLJIŽANI  OSVETLALI  OBRAZ

Svrljižani su na još jednom masovnom takmičenju,na regionalnoj ,,Pihtijadi,, u Niškoj Banji,na hrišćanski praznik Bogojavljenje,osvetlali obraz.U kunkurenciji od desetak ekipa iz Nišavskog,Leskovačkog i Zaječarskog upravnog okruga,ekipa Svrljižana predvodjena Slavišom Aleksićem,plasirala se izmedju prve tri . Uspeh članovima ekipe prvi je čestitao predsednik opštine Svrljig ,Milija Miletić.

–         Žitelji iz svrljiškog kraja, sa podneblja izobilja zdrave hrane,ne samo da su tradicionalno vični več su pravi specijalisti kakvim nadaleko nema ravnih,u spremanju  domaćih  jela po receptu naših baka,te nije iznenadjenje da su na brojnim takmičenjima bili uvek medju prvima.

Naravno,draga nam je i ova medalja ali nadam se da će naredne godine naši biti na prvom mestu,izjavio je predsednik Miletić,u Niškoj Banji,posle objavljivanja rezultata dvodnevnog takmiče u spravljanju pihtija,

Ekipa Svrljižana još više je privukla pažnju na šetalištu u Niškoj Banji,pošto je uz pihtije pripremala i brend svoga kraja – belmuž.Brojni posetioci i takmičari i banjski gosti prosto su se grabili da kupe čašu ukusnog belmuža.

Најновије на порталу Општине Сврљиг