Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Načelnik Okružnog štaba za delovanje u vanrednim situacijama na terenu u Svrljigu

AKTIVNOSTI PO PLANU 

/Svrljig  7.februar 2012.godine/  Načelnik Okružnog štaba za delovanje u vanrednim situacijama na području Nišavskog upravnog okruga, Žarko Damnjanović, sa saradnicima iz vatrogasno-spasilačke ekipe, obišao je područje Svrljiga, da bi prekontrolisao da li se aktivnosti na razčišćavanju smetova sa saobraćajnica i pružanja pomoći najugroženijim žiteljima obavljaju po planu i u skladu sa izveštajima koje dobija od Opštinskog štaba za delovanje u vanrednim situacijama.

–         Svrljig je sigurno jednoi od aktiuvnijih područja u kome su mobilisani svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi u borbi sa snežnom stihijom. Komandant Opštinskog štaba Milija Miletić, upoznao me je sa dosadašnjim aktivnostima, o čemu sam se i sam uverio na terenu, te i planovima izvršenja zadataka u narednom periodu. Uz pomoć Sektora za vanredne situacije Republike Srbije a u skladu sa potrebama koje je izneo komandant Miletić, angažovali smo dodatnu mehanizaciju kako bi se snežni nanosi što pre uklonili do svih sela u svrljiškoj opštini a obezbedićemo i potrebnu pomoć u životnim namirnicama i lekovima. Drago mi je da sam čuo da opštinsko rukovdstvo ima izvrsnu saradnju i samo reči hvale na angažovanje naših pripadnika vatrogasno-spasilačke ekipe, koju smo pojačali novim članovima iz Niša, kako bi lokalna garnituta mogla da predahne, rekao je načelnik Damnjanović, na sastanku u kabinetu predsednika opštine i komandanta Opštinskog štaba, Milije Miletića.

 Predsednik Miletić je zahvalio na dosada pruženu pomoć od strane Okružnog štaba i sektora za vanredne situacije i izrazio očekivanje da će se saradnja nastaviti kao i do sada i pojačati u predstojećem periodu kada se očekuju poplave.

Најновије на порталу Општине Сврљиг