Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Svrljiškim kolektivima pomoć SIEPe preko 18 miliona evra

 SVRLJIŽANIMA  412  RADNIH MESTA

/  Svrljig 9.februar 2012.godine/   Potpredsednica Vlade  Srbije Verica Kalanović u pratnji lidera Ujedinjenih regiona Mladjana Dinkića, sa predstavnicima Agencije za podsticaj izvoza, posetila je juče Svrljig, gde je direktorima tri ovdašnja kolektiva uručila ugovore o dodeli 18.435.984 evra.

Sredstva iz fonda SIEP’e dobila su preduzeča  MIN-DIV, Niška mlekara za pogon u Svrljigu i ovdašnji preduzetnik u sektoru tekstilne industrije Ivica Milošević, vlasnik firme ,,Kameleon,,. Svečanom činu uručenja ugovora prisutvovali su, u ime opštine Svrljig , predsednik Milija Miletić i njegov pomoćnik Nenad Stanković.

–         Za Svrljig je ovo više nego značajna investicija. U trenutku kada je na birou oko 2 200 nezaposlenih,ovim sredstvima obezbedićemo posao za 412 Svrljižana i Svrljižanki. Konkretno, MIN-DIV, kao jedinstveni primer uspešne privatizacije u Srbiji, koji je već jednom, tvrdim opravdano, dobio podsticajna sredstva i koji ne samo da održava proizvodnju već i gradi novu fabriku, dobio je oko 17,3 miliona evra, što znači posao za 300 novih radnika. Revitalizovaćemo i stari pogon ovdašnje mlekare koja je sada u sastavu N iškle mlekare, kojoj je dodeljeno 580 000 evra za upošljenje 52 nova radnika. Najzad, takodje u prave ruke, sredstva su dodeljena firmi ,,Kameleon,, koja će ih upotrebiti za otvaranje 60 novih radnih mesta, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija  Miletić.

Predsednik Miletić, očekuje da  će u ovoj godini, dovodjenjem novih investitora, za Svrljižane biti obezbedjeno bar  još par stotina radnih mesta, što će uz značajna ulaganja i u poljoprivredu iz budžeta opštine, doprineti bržem oživljavanju posrnule svrljiške privrede.

Најновије на порталу Општине Сврљиг