Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Petnaest mladih parova u Svrljigu venčalo se na dan Sv.Valentina

LJUBAV  U SMETOVIMA

Lane je u Svrljigu sklopljeno samo dvadesetak brakova a u januaru i februaru ove giodine već je bilo trideset venčanja i u najavi je još desetak, sve zahvaljujućo merama opštine.

/Svrljig  14.februr 2012.godine/. Dan ljubavi Sv. Valentin, prihvaćen i u Srbiji da se slavi na  dan Sv.Trifuna, u Svrljigu je obeležen venčanjem petnaest mladih parova.

–         Uprkos vanrednoj situaciji,smetovima zatrpanim i ledom okovanim putevima,odlučili smo da upriličimo svečanost za mladence koji su se prijavili za venčanje u februaru. Dogovorili smo se s njima i odabrali da to bude kolektivno venčanje na dan zaljubljenih.Mladi su naš prioritet svih prioriteta i opština će učini sve da se negativan trend opadanja stanovništva na našoj teritoriji zaustavi obezbedjivanjem uslova u Svrljigu ili na selu,sve jednako,kroz otvaranje novih poslova i zaposlenja i finasijsku potporu razvoju poljoprivrede,zadržimo te ljude na domaćem ognjištu.Ja im svima želim srećan početak ,puno dece i zaposlenje za one koji ga nemaju,rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić u čijem je prisustvu i prisustvu predsednice Skupštine opštine Svrljig Jelene Trifunović, ovaj svečani čin obavljen u sali  Lokalne samouprave.

Venčanje je obavljeno u prisustvu brojnih rodjaka i prijatelja i ovakav čin,prvi put priredjen u Svrljigu,sigurno će svima ostati dugo u sećanju.

Veruje se da je naglom porastu venčanja u  Svrljigu doprinela odluka Skupštine opštine Svrljig,doneta na inicijativu Ujedinjene sleljačke stranke, da mladenci sa teritorije Svrljiga dobiju bespovratnu pomoć od sto hiljada ili sto pedeset hiljada dinara ako žive na selu. Tako je u čitavoj prošloj godini u Svrljigu  sklopljeno samo dvadesetak brakova a u januaru i februaru več trideset mladih parova se venčalo a u najvi je,do kraja meseca,još desetak.

Mladim parovima uplovljavanje u bračne vode čestitala je i predsednica Trifunović.

– U ime Skupštine opštine Svrljig,čestitam vam venčanje i poručujem predstavnicima jačeg pola da budu brižni i nežni prema suprugama,pa se nadam da će mo za deset godina,sada večanim,biti u prilici da pripremimo nove nagrade,pa i za dvadesetogodišnjicu i da svi zajedno dočekami zlatnu svadbu,sa puno dece, poručila je predsednica Trifunović iskreno čestitajući mladencima.

Jedna od klauzula za novčanu pomoć mladim bračnim parovima je da u narednih pet godina dobiju bebu pa se opština pobrinula da novačno,uz već uobičajenih 25 000 dinara pomoći prilikom venčanja daje po pet hiljada dinara bebi do prvog rodjendana i za svaku nezaposlenu porodilju po pet hiljada dinara tokom godinu dana ako živi u Svrljigu u po sedam i po hiuljada dinara ako živi na selu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг