Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Intenzivne pripreme za odbranu od poplava i saniranje klizišta

/Svrljig 1.mart 2012.godine/.    Predstvanici tima za  odbranu od poplava i klišišta pri Okružnom štabu u Nišu, posetili su danas opštinu Svrljig, gde su sa predsednikom opštine i Opštinskog štaba za delovanje u vanrednim situacijama, Milijom Miletićem i njegovim saradnicima razgovarali o eventualnim interventnim merama u slučaju iznenadne navale bujica i klizišta ali i o drigočnim merama kako bi se ove elementarne nepogode ublažile ako ne poptpuno i predupredile i potonjoj sanaciji.

–         Reč je o naređenju Repunličkog štaba, da se izvrši kontrola dokumentacije i planova za odbranu na erozivnom području. Naša služba je več na terenu evidentirala sva mesta na kojima može doći do akcidentnih situacija. Vodja tima Aleksandar Bogodičević, inače samostalni inspektor Sektora za delovanje u vanrednim situacijama MUP Srbije i njegovi saradnici, republički vodoprivredni inspektor  Miroslav Milošević i republički urbanistički inspektor Predrag Mihajlović, kao članovi Štaba, ocenili su da je na našem području sve pod kontrolom ali smo na osnovu dosadašnjeg iskustva razmenili sugestije o preduzimanju dodatnih mera. Kako je reč o vodotocima prvog i drugog reda za preventivu i eventulanu sanaciju posledica zatražili smo finsijsku pomoć i republičkih institucija , rekao je, posle sastanka, predsednik Miletić.

Inače, sastanci ovog tipa biće organizovano svakog meseca do kraja godine radi permamentnog praćenja situacije na terenu, blagovremene intervencije i sanacije posledica.

Најновије на порталу Општине Сврљиг