Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Stipendije apsolventima

    /Svrljig 29.februar 2012.godine/. Studentima završnih godina visokoobrazovnih ustanova, koji imaju stalno prebivalište na području svrljiške  opštine, danas je dodeljena prva rata stipendije za školsku 2011/2012.godinu.

–         Drago mi je da i u ovoj godinini očekujemo završetak školovanja još pedesetak akademskih gradjana sa područja Svrljiga. Želim vam da marljivim učenjem do kraja godine završite fakultet a mi ćemo se pobrinuti da, koliko je to god moguće pre, obezbedimo radna mesta za vas, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prilikom dodele novčane pomoći apsolventima.

Prema evidenciji  svrljiškog  Centra za socijalni rad koji posreduje u isplati stipendija,trenutno na završnoj  godini fakulteta i visokih škola je pedeset studenta sa područja naše opštine.Njima se,po tradiciji,prema skupštinskoj odluci, svakog meseca isplaćuje novčana pomoć u visini od pet hiljada dinara,što je za neko skromno ali za većinu ipak značajno.Po završetku školovanja mladići i devojke koji primaju  novčanu nadoknadu dužni su prvo da se obrate matičnoj opštini ali ukoliko  tu ne može posao da im se obezbedi, mogu ga potražiti bilo gde, bez obaveze da vraćaju stipendiju.

Најновије на порталу Општине Сврљиг