Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Zajednička akcija opštine i savetodavaca u pojoprivredu

REGRESIRANO DIZEL GORIVO

/Svrljig 12.mart 2012.godine/. Opština Svrljig u saradnji sa savetodavcima u poljoprivredi a u skladu sa odlukom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, pokrenula je akciju pomoći obezbeđivanja i podele bonova za regresirano dizel gorivo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.


– Danas smo pozvali agronome koji su na našoj teritoriji u ime nadležnog ministarstva savetodavci našim poljoprivrednicima i dogovodili zajedničku akciju da se što pre i što urednije obezbedi za registrovana poljoprivredna gazdinstva regresirano dizel gorivo kako je to Vlada Republike Srbije odlučila za prolećnu setvu. Praktično odlučili smo da idemo na noge našim poljoprivrednim proizvođačima. Opština sa svoje strane obezbeđuje za 11 savetodavaca, prevoz do punktova u selima, prostoriju u kojoj će primati poljoprivrednika i pomoć šefa mesne kancelarije. Savetodavci će več od sutra primati zahteve poljoprivrednika, prosleđivati ih Trezoru a potom dobijene bonove isporučivati. Učinićemo maksimalne napore da poljoprivrednici, u naših oko 2 200 domaćinstava, što pre dobiju gorivo i prolećnu setvu obave na vreme, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, posle sastanka sa savetodavcima u svom kabinetu.
Znači, poljoprivrednici podnose zahteve od 13. marta do 9.aprila savetodavcima a do 15.aprila će moći da preuzmu bonove za dizel gorivo. Bonovi se izdaju u vrenodsti od 60 dinara i to u ograničenoj količini od 30 do 100 litara zavisnio da li se koristi za mašinsku obradu krmnog hilja/30 /,žitarica/40/,industrijskog bilja/40/,povrća/75/,armotaičnog i lekovitog bilja/50/,povrća/75/ i voća i grožđa kao i sadnog materijala i hotrikulture/100 litara/.
Prema informaciji načelnika Odseka za poljopruvredu opštine Svrljig, Vlade Krstića, u toku je odredjivanje termina kada će u kom selu biti savetodavci što će biti naknadno objavljeno preko loklanih medija i plakatiranjem u sleima

Најновије на порталу Општине Сврљиг