Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Oni koji dolaze- poetesa Julijana Dobrašinović

Knjiga ,,Senka mesečeve kći,,mlade svrljiške poetese Julijane Dobrašinović,uz logističku podršku opštine Svrljig,promovisana je i u Prokuplju.
Promocija je održana u prokupačkoj biblioteci, u okviru poetsko-muzičke večeri , budno praćena od strane brojnih ljubitelja proze i poezije i uz visoke ocene prisutnih starijih kolega.


– Prva knjiga mlade svrljiške pesnikinje Julijane Dobrašinović,pruža nam na uvid istinski talenat,raskošan i bujan,koji tek treba da se iskaže kroz nove stihove i prozu,kroz nove knjige,jer ovo je tek početak,ali onaj pravi.Njen mali lirski roman o čekanju,tuzi i ljubavi,o boli odrastanja,kada je gubitak neumoljiva činjenica,a rastanci i čekanja postaju stvarnost,i strepnja takodje,pri susretu sa svetom koji je nimalo ružičast,a najviše crn.Pesnikinja je ovim stihovima najbolje iskazala ono bolno iz duše što postoji u svakom pravom pesniku,rekla je u svojoj kritici o knjizi, na promociji u Prokuplju, poznata niška poetesa Minja Ilijeva.
Sa puno reči hvale o prvenci mlade koleginice govorio je i kritičar-pesnik,Miroslav Mitković iz Niša.
Inače,mlada nada svrljiške poezije i proze,Julijana Dobrašinović je maturant knjaževačke gimnazije.Pisanjem je,kako sama kaže,počela da se bavi u šestom razredu osnovne škole,kada je dobila i prvo medjunarodno priznanje.Dobitnica je šest medjunarodnih nagrada i više priznaja na takmičenjima u Srbiji.
U ime opštine Svrljig,kao sponzora,promociji u Prokuplju je prisustvovao Dobrivoje Stojanović,zamenik predsednika opštine Svrljig.

Најновије на порталу Општине Сврљиг