Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dva i po miliona za venčane, bebe,mlade majke i studente

/ Svrljig 29.mart 2012.godine/. Dva i po miliona dinara podeljeno je danas u Sali opštine mladim bračnim parovima,majkama i bebama i apsolventima.Prinadležnosti od pet do sto pedeset hiljada dinara,zavisno od grupe kojoj primaoci pripadaju,uručili su predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i zamenik predsednika Skupštine opštine Svrljig Srbislav Djordjević.

– Nema sumnje da je naša akcija pomoći mladim bračnim parovima uspešno startovala.Praksa je pokazala da smo se ozbiljno uhvatili u koštac sa belom kugom i imamo izvrsne rezultate u sklapanju novih brakova i povećanju nataliteta. Lane smo, naprimer, tokom čitave godine imali samo 27 venčanih parova a u ovoj godini samo u prva tri meseca sklopljeno je
55 brakova.

  

Do danas ,od septembra,smo dodelili nadoknade i za 28 beba, što je znatno više od priraštaja u predhodnim godinama.Izdvajamo novčanu pomoć i nezaposlenim porodiljama. Uporedo s svim tim davanjima permanentno nastavljamo akciju pomoći apsolventima. Iskreno želim da još više bude venčanja,beba i akademskih gradjana u našoj sredini jer je to jedini put napretka i izlaska iz krize a mi će mo se pobrinuti da obezbedimo zaposlenje za što više naših sugradjana što je preduslov pboljšanja standarda u svim struktrama,rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,prilikom današnje dodele novčane pomoći.

Danas je dodeljena novčana podrška za 16 bračnih parova,tri bebe,dve nezaposlene porodilje i 30 stipendija za studente završnih godina fakulteta.

Најновије на порталу Општине Сврљиг