Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sastanak predsednika opštine Svrljig sa direktorima javnih preduzeća

/Svrljig 2.april 2012.godine/. Direktori svrljiških javnih preduzeća okupili su se danas kod predsednika opštine Svrljig Milije Miletića,radi dogovoro o aktivnostima u narednom periodu,posebno u vrmenu izbora.

– Reč je o dogovoru da svakog prvog radnog dana u mesecu održavamo sastanak na kome bi rukovodioci javnih preduzeća referisali o izvršenju svojih zadataka i obaveštavali o eventualnim poteškoćama u radu ukazivanjem na probleme koje trebamo i možemo zajednički da rešavamo.Ocenio sam da su ovi dogovori posebno značajni i čak neophodni u predizbornom periodu a i u vremenu dok se konstituiše nova lokalna vlast. Cilj je praktično da javne službe i ustanove, funkcionišu uredno u skladu sa potrebama gradjana.Moja je ocena ,da je saradnja opštine i rukovodstava javnih preduzeća,do sada bila korektna,što su i direktori potvrdili na sastanku.To je posebno značajno jer smo mi praktično već sproveli departizaciju koja se zagovara u vrhu državne vlasti pošto su kod nas direktori na funkcijama u javnim preduzećima birani po stručnosti i sposobnostima, a ne po partijskoj pripadnosti,što je očigledno dalo rezultate,rekao je posle sastanka predsendik opštine Svrljig Milija Miletić.

Sastanku su prisustvovali direktori – Doma zdravlja Dragan Budimović,Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković ,Kulturnog centra Zoran Gavrilović,Dečije ustanove ,,Poletarac,, Dejan Miletić,JKSP Svrljig Igor Davidović i Direkcije za izgradnju Srdjan Djordjević kao i načelnica Odseka za finasije opštine Marina Savić.
Direktor JKSP Svrljig Igor Davidvić,obavestio je da je stanje u vodosnabdevanju i održavanju javne higijene uglavnom pod kontrolom i da se poslovi obavljaju po utvdjenoj dinamici bez značanih problema.
Prema navodima direktora Doma zdravlja,Dragana Budimovića,ustanove prema kojoj su obaveze budžeta izvršene sa 29 odsto,tekući problemi se rešavaju u hodu kada je reč o opremi i održavanju ali je ukazao na poteškoću koja dugoročnije može prerasti u problem u zdravstvenoj zaštiti Svrljižana.Naime,prema proceni Ministarstva zdravlja, u Svrljigu ima viška lekara,ostalog medicinskog osoblja pa i u administraciji.Ocena direktora Budimovića je dijametralno suprotna jer sa postojećim kadrovima , u odnosu na teritoriju koju pokriva Dom zdravlja,teško je održavati postojeći nivo zdravstvene zaštite,posebno kad neko ode na bolovanje,jer zamene nisu dozvoljene,ili pak ako dodje do odliva kadrova odlaskom u penziju.Otuda se ovakva ocena nadležnog ministarstva, o zabrani prijema novih kadrova dok se postojeći ne svedu na njihovu procenu, u lokalu smatra ,nerealnom.
Centar za socijalni rad se u ovoj godini suočio sa novinom koja ima dve strane-dobru i lošu.Reč je o akciji pomoći novim bračnim parovima čija su sada mesečna venčanja dostigla godišnji nivo za šta se izdvajaju značajna materijalna sredstva ali i sa dobrom stranom jer dolazi do uvećanja porodica i nataliteta u Svrljigu, koji po najnovijem popisu,smanjenjem za oko 3 000 stanovnika,praktično odumire.Direktorica Nedeljković je istakla i problem održavanja radnog prostora zbog dotrajalosti objekta.
Kada j reč o Kulturnom centru,direktopr Gavrilović tvrdi da se aktivnosti odvijaju prema godišnjem planu s tim što se udarni termini tek očekuju u letnjem periodu kada se održava najveći broj masovnih manifestacija.
U Dečijoj ustanovi ,, Poletarac,,prema navodima direktora Miletića,obrazovno vaspitni rad sa mališanima se odvija po planu.Trenutno je malo osipanje dece zbog sezonskog gripa a kada je reč o tekućem održavanju na objektu,veče opravke se planiraju u letnjim mesecima kada je većina dece na raspustu.
Direktor Direkcije za izgradnju Srdjan Djordjević je obavestio da se predvidjeni radovi realizuju prema planu i najavio rekonstrukciju i izgradnju još desetak novih ulica,postavljanje javne rasvete do preduzeća ,,Kameleon,, i izgradnju još jednog igrališta u teniskog terena.Izvršenje obaveza iz budžeta prema ovoj ustanovi je 22 odsto što je istovetno sa ostvarenjem opštinskog budžeta.

Sledeći sastanak , ove vrste, zakazan je za prvi radni dan u maju a prema potrebi,u medjuvremenu,tekući problemi u pojedinim javnim preduzećima i ustanovama,biće rešavani u hodu u dogovoru sa opštinskim rukovodstvom,sve u cilju izvršavanja obaveza prema gradjanima.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг