Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Izradnja komunlanih objekata u punom jeku

/Svrljig 3.april 2012.godine/. Gradjevinska sezona na području Svrljiga,ne samo da je počela,već je posle nekoliko dana u punom zamahu.Opština, preko Direkcije za izgradnju grada,forsira,po zahtevima gradjana i planu,istovremenu gradnju više infrastrukturnih objekata.

U Vidovdanskoj ulici se tamponira kolovoz i priprema asfaltiranje. U ulicama Lukavička i Stavre partizana obnavlja se primarna vodovodna mreža.Graditelji su i u Ulici Krste Popovića.Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić sa direktorom Direkcije za izgradnju Srdjanom Djordjevićem,obišao je danas gradilišta u Hadđićevoj i Vidovdanskoj.
– Tek što je završeno popločavanje trotoara u Hadžićevoj od Apoteke ,,Dr.Milenko Hadić,, do Doma zdravlja ,,Dr.Ljubinko Djordjević,, podignuti su stubovi za javnu električnu rasvetu,na kraju iste ulice, od bivše ,,Maje,, do ,,Kameleona,, i očekuje se da narednih dana zasvetle prvi lampioni.U planu je da se rasveta postavi i na poligonu ,,Pastirište,, uz trasu koja spaja Lukavicu sa delom kod Doma zdravlja jer mnogi naši sugradjani naveče prelaze iz naselja s jedne na drugu stranu Timoka,preko pešačkog mosta.Na poligonu će uskoro započeti gradnja teniskog terena a u Naselju ,,Jelašje,, igrališta.Inače u planu izgradnje za ovu godinu je i izvodjenje radova u ulicama-Mladenovoj,Desanke Maksimović,Ljubovačkoj, Sedmi juli,Vojislava Krajanovića,Olge Djordjević,Ristosija Ristića,Sajtarevoj i 13.oktobra,rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska gradilišta.


On je dodao da će se nastojati da se većina radova završi u prvoj polovini godine,mnogi već u aprilu, te da će uporedo početi i gradnja kolektora u ,,Rosulji,,.
Predsednik Miletić nije zaboravio ni radove na seoskom području pa je ovom prilikom još jednom apelovao na žitelje svrljiških sela da se organizuju i prijave za akciju ,,Tri dinara za dinar,,koja je u predhodne dve godine pokaza izvrsne rezultate u izgradnji infrastrukturnih objekata na selu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг