Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Svetski dan Roma – 8.april

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,povodom 8.aprila Svetskog dana Roma,primio je u svom kabinetu Tarzana Asanovića,predstavnika romske populacije u Svrljigu.

Ćestitajući praznik svim Romima,posebno onima koji žive na teritoriji opštine Svrljig,predsednik Miletić je naglasio da da su,kao ravnopravni članovi naše zajednice,Romi uključeni u sve pore društvenog života i da imaju ravnopravan tretman kao svi žitelji u našoj opštini.
Romska populacija, u danima svetske ekonomske krize ni kod nas,poput ostalih gradjana,nije poštedjena problema nezaposlenosti .Bremenitost socijalnih problema rešava se preko loklanog Centra za socijalni rad kao i za sve ostale gradjane.
Predsednik Miletić,naglašavajući da i deca Roma pohadjaju škole i fakultete,mogu računato na šansu zaposlenja ukoliko se ukaže radno mesto za takve profile zanimanja,što je već potvrdjeno u praksi.
Dodajmo, da su Romi decenijama nastanjeni u Svrljigu i da u medjuvremenu, nikada nije bilo nikakvih incidenata sa ostalim gradjanima,posbeno ne na nacionalnoj bazi te da se veruje da ih neće ni biti kao što ih je,nažalost,u nekim drugim delovima Srbije.

Најновије на порталу Општине Сврљиг