Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sastanak predsednika sa zaposlenim u vrtiću

/Svrljig 10.april 2012.godine/. Stanje u Dečijoj ustanovi ,,Poletarac,, je redovno, vaspitno -obrazovni program se sprovodi po planu a higijena zadovoljava uslove visokog standarda u objektu za boravak dece.Ovo je konstantovano na današnjem sastanku predsednika opštine Svrljig Milije Miletića sa zaposlenim u vrtiću.

Naime,predsednik Miletić se,potvrde radi,zbog neproverenih informacija plasiranih u javnosti,da ima obolele dece od šarlaha,interesovao za zdravstveno stanje mališana.Odgovorni u vrtiću su istakli da je,samo jedno dete bolovalo od ove infektivne bolesti,i ida se inficiralo pre dolaska u vrtić a potom hospitalizovano u kućnim uslovima,tako da nije bilo slučajeva širenja infekcija medju decom u vrtiću.
Na insistiranje predsednika Miletića da se pojača budnost i da uslovi higijene budu na zavidnom nivou,direktor ustanove Dejan Miletić,je istakao da je postojanje baš takvih uslova,prošle sedmice,potvrdila i Sanitarna inspekcija čiji su inspektori izvršili kontrolu u objektu.
Na sastanku je istaknut problem ličnih dohodaka nekolicine zaposlenih.Reč je naime, o povećanju plata pomoćnim radnicima,čija su primanja ispod minimalca propisanog po najnovijoj uredbi, na zahtev Sindikata.
– Briga o deci nam je prioritet,svakako počev od predškolskog uzrasta a da bi ona bila brižljivo negovana i vaspitavana mora i osoblje koje sa njima radi biti adekvatno nagradjeno i tu nema pogadjanja.Obavešten sam o vašem problemu sa najnižim zaradama i nadležna služba opštine će na vaš zahtev,razmotriti mogućnost i zatražiti odobrenje od nadležnih republičkih institucija da se zakon dosledno primeni i time ispravi nelogičnost kod vas.U medjuvremenu, prdlažem da se to uradi iz raspoloživih sredstava a vama će to biti nadoknadjeno rebalansom budžeta opštine,rekao je predsednik Miletić u razgovoru sa zaposlenim u vrtiću.
Kada je reč o izjednačavanju ličnih dohodaka medicinskih sestara u vrtiću kao i vaspitačica ,koje su u medjuvremenu stekle viši stepen kvalifikacije,predsednik je odmah naložio načelnici Opštinske uprave Marini Savić,prisutnoj na sastanku,da hitno,u skladu sa zakonom,razreši ovaj problem.

Најновије на порталу Општине Сврљиг