Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sednica Saveta za zapošljavanje

/Svrljig 9.april 2012.godine/. Svrljiška opština će u ovoj godini za javne radove i samozapošljavanje utrošiti 3 750 000 dinara,rečeno je na Savetu za zapošljavanje opštine Svrljig.Naime, kao i lane iz budžetskih sredstava izdvojena su tri miliona a od Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i prošle godine, zatražena subvencija i računalo se na znatno uvećanje sredstava.

-Činjenica je da smo lane na naša tri miliona dinara dobili šest od NSZZ pa smo imali na raspolaganju devet miliona dinara.No, ove godine,nažalos, od NSZZ odobreno nam je samo 750 000 dinara.Medjutim, to ne znači da će mo odustati.Od sume sa kojom raspolažemo, 3 150 000 dinara opredelićemo za javne radove a preostala novčana sredstva će mo rasporediti zainteresovanim za samozapošljavanje,rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić kao predsedavajući, na ovoj sednici.
Zainteresovane ustanove i javna preduzeća za javne radove i pojedinci za samozapošljavanje ,zahtev bi trebalo da podnesu Nacionalnoj službi za zapošljavanje.Posle pregleda dokumentacije od strane Komisije za odobravanje po konkursu, koja je izabrana na ovoj sednici, odluku će verifikovati Opštinsko veće.
Rok za podnošenje zahteva,za javne radove je 11.april a za samozapošljavanje 18.april,ove godine.
Kordinator Kancelarije za mlade Marko Mladenović je, na voj sednici ,upoznao prisutne sa mogućnostima omladinskog prduzetništva za koje se može u ime opštine konkurisati.

Најновије на порталу Општине Сврљиг