Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Šezdesetčetvrta sednica Opštinskog veća

Svrljig 11.april 2012.godine/ Raspodela sredstava iz budžeta političkim organizacijama i nevladinim organizacijama i pomoći gradjanima za saniranje štete nastale u elementarnim i akcedentnim situacijama,bilie su glavne tačke danas održane sednice Opštinskog veća opštine Svrljig-64. po redu.


Većnici su u celini usvojili predloge Komisije za budžet i finasije za raspodelu sredstava političkim organizacijama, za svrhu učestvovanja na predstojećim izborima a u skladu sa zakonom.Ista komisija dala je predlog,koji su većnici takodje bez primedbi usvojili,da se dodele sredstva nevladinim organizacijama-Udruženju penzionera Svrljig,Savezu potomaka oslobodilačkih ratova l912. do 1920.godine,Udruženju boraca oslobodilačkih ratova 90-tih godina, Savezu mladih sela Drajinac,SUBNOR-u i SRVS OO Svrljig.Sredstva su svima rasporedjena prema mogućnostima i uz napomenu da je reč o prvom delu a da će konačna raspodela biti izvršena po isteku roka za prijavu registracije nivih organizacija koje će takodje polagati pravo na raspodelu raspoložive mase u budžetu.
Večnica Tatjana Lazarević je pod tačkom razno upoznala prisutne da je na skupu četiri opštine-Knjaževca,Svrljiga,Doljevca i Sokobanje,od strane predstavnika UNICEFa,posebno istaknut i pohvaljen primer svrljiških aktivista pod pokroviteljstvom opštine,na pokretanju i realizaciji projekta za osnivanje Kluba za pomoć deci ometenoj u razvoju.

Најновије на порталу Општине Сврљиг