Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

,,Znanje na poklon,, – četvrtkom

 /Svrljig 12.april 2012.godine/.  Tradicionalna akcija Odseka za privredu opštine Svrljig ,,Znanje na poklon,, u okviru koje poljoprivredni stručnjaci drže predavanje i daju savete poljoprivrednim proizvodjačima svrljiškog kraja,nastavljena je i ove sedmice – uobičajeno,četvrtkom.

  Ovoga puta predavane su držali stručnjaci novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo,Vladimir Rajković i Vlada Mitrović.

  Na početku predavanja,prisutne poljoprivrednike i  goste,pozdravio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i još jednom apelovao  da naši ljudi treba što češće i masovnije da posećuju i prate ova predavanja a opština će sa svoje strane uvek obezbediti stručnjake iz  oblasti koju oni izaberu i shodno godišnjem dobu, kada se kakvi poslovi na poljima obavljaju.

  Tema ovog predavanja bila je setva i gajenje kukuruza.Stručnjaci su istakli prednosti  način gajenja za dobijanje što boljih prinosa,korišćenjem NS semena kukuruza,stopostotno domaće sorte proizvdene na Institutu za ratarstvo i povrtastvo.

Posle predavanja  stručnjaci su odgovarali napitanja prisutnih poljoprivrednika.

Најновије на порталу Општине Сврљиг