Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije

  /Niš  18-21.april 2012.godine/.  Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije otvoren je u  Nišu 18.aprila i trajao je do 21.aprila, ove godine.Sajam,u niškoj   Hali ,,Čair,, otvorio je gradonačelnik Niša dr.Miloš Simonović.Ovu privrednu manifestaciju  organizovao je  Savez udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije.Na sajmu medju pedesetak izlagača svoj štand imala je i opština Svrljig.

–         Cilj nam je da na ovaj  način izložimo proizvodne i privredne potencijale i promovišemo preduzetnike i privrednike kroz proizvode i usluge kao i predstavljanje lokalne samouprave.Već u prva dva dana rada sajma imali smo na desetine kontakata sa zainteresovanim pojedincima i preduzećima ,za naše potencijale. Nastojimo da što dostojnije predstavimo naše male privrednike i mogućnosti razvoja i ulaganja od turizma do radne zone,na našem području i verujem da će posle ovih prvih kontakata biti i konkretnijih razgovora i rezultata, kroz ulaganje i proizvodnju a time i obezbdjivanje  novih radnih mesta, izjavio je na sajmu kraj svrljiškog štanda predsednik opštine Milija Miletić.

Vredno je pomenuti da su štand Svrljiga,medju brojnim posetiocima obišli i gosti iz Koreje,koji su posebno zainteresovani za ulaganje na području Nišavskog upravnog okruga.

 Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije okupio je predstavnike privrednih delegacija iz zemlje i inostranstva,predstavnike domaćih i stranih vladinih i nevladinih agencija i institucija,malih i srednjih preduzeća i klastera jugoistočne Srbije.


Најновије на порталу Општине Сврљиг