Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Još jedan atarski put RIBARE – ŽELJEVO

/30.april 2012.godine/. Atarski put na realaciji od mesta ,,Radenkova bara,, na području sela Ribare do Omladinske ulice u Svrljigu,na raskrsnici sa putem za Željevo,još jedan je u seriji obnove i izgradnje poljskih puteva na teritoriji opštine Svrljig.

– Reč je o višenamesnkom putu koji povezuje ove dve lokalcije.Činjenica je da je reč prvenstveno o zadovoljavanju potreba poljoprivrednika koji imaju imanje sa leve , ribarske i desne strane Timoka ka Željevu ali već i u ataru Svrljiga,kod Omladinske ulice.Ovaj put omogućiće popljoprivrednicima da do svojih njiva,bašti i livada,dodju i putničkim kolima ali pre svega traktorom , da pripreme setvu i prikolicom da uberu letinu. Uz to naši žitelji sela Ribara,Beloinja i Crnoljevice pri odlasku na stočnu pijacu ne moraju ,od sada, kroz Svrljig, već ovim prečim-kraćim putem, gde izbegavaju saobraćajnu gužvu.Pored svega toga put ima i strateški značaj jer će biti alternativa regionalnom putu od Svrljiga prema Beloj Palanci,u slučaju da na deonici do njega dodje do neke havarije.Put gradimo iz sredstava budžeta opštine i uz pomoć Ministarstva poljoprivrede,rekao je prilikom obilaska gradilišta predsednik opštine Svrljig ,Milija Miletić.


Prema navodima direktora Direkcije za izgradnju,Srdjana Djordjevića,reč je o prvoj fazi gradnje,praktično tamponiranju i valjanju kolovoza ali je u planu da se,ukoliko se odobre dodatna sredstva,put ubrzo i asfaltira.

Најновије на порталу Општине Сврљиг