Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Svrljiška opština korak bliže evropskim standardima

URUČENI SERTIFIKATI CERTOP –a

/Svrljig 4.maj 2012.godine/. Predstavnici menadžment tima CERTOP INTERNACIONAL HOLDING-a iz Budimpešte i njihove kancelarije u Srbiji,uručili su danas Opštinskoj upravi Svrljig tri sertifikata iz oblasti sistema menadžmenta kvalitetom,sistema upravljanja zaštitom životne sredine i sistemom menadžmenta bezbednošću informacija. U ime CERTOP-a,sertifikate je predsedniku opštine Svrljig Miliji Miletiću,uručila predsednica Holdinga ,Tedžer Katarin.

Značaj ,vrstu i namenu dobijenih setifikata za opštinu Svrljig,objasnio je predsednik Milija Miletić.
– Dobili smo tri sertifikata,veoma značajna za budući rad naše opštine u evrointegracijama.Prvi i najznačajniji sertifikat je ISO 14 001-sertifikat ,,Zelena opština,, koji nam pruža značajnu šansu u promociji zdrave hrane i turizma. Drugi sertifikat,ISO 9 001 znači korak napred za radnike Opštinske uprave u pružanju usluga gradjanima-praktično bolju efikasnost,tačnost,ljubaznost , odgovornost i poverenje.Treći sertifikat ISO 27 000 je o bezbednosti informacija-konkretno znači poverljivo postupanje sa podacima i informacijama,analizu svih rizika i preventivno delovanje u pogledu zaštite podataka,što obezbedjuje sigurnost i poverenje investitorima,rekao je predsednik Miletić.


– On je ovom prilikom zahvalio na uloženom trudu svim radnicima Opštinske uprave angažovanim na pripremi uslova i projekata za dobijanje ovih sertifikata,koje je u Srbiji,do sada,dobili tek deset odsto opština.
U svom obraćanju na skupu,direktor kompanije CERTOP, Šandor Tibor,istakao je da ,,danas,samo moderna,efikasna,stručna i odgovorna lokalna uprava,može da odgovori svim izazovima jer samo takva administracija predstavlja jedan od temelja za proces uključivanja naše države u Evropsku uniju.Opštinska uprava Svrljiga,ocenio je Tibor, je ovim dokazala da radi po evropskim kriterijumima i da primenjuje savremene metode poslovanja a da sve to čini za dobrobit i opšte zadovoljstvo svojih gradjana.


Svečanom uručivanju sertifikata prisustvovao je u župan slovenačke opštine Šentjernej Franc Hudoklin.On je čestitajuči predsedniku Miletiću dobijanje setfikata , ukazao da u Sloveniji već 80 odsto opština ima takvo priznanje,što im je omogućilo bržu i sigurniju integraciju u evropsku organizaciju.

Најновије на порталу Општине Сврљиг