Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Obeležen 8.maj – Dan opštine Svrljig

/Svrljig 8.maj 2012.godine/.  Slavljenička atmosfera,nagrade,priznanja i čestitke,povodom 8.maja Dana opštine Svrljig,ove godine,zbog aktuelnih dogadjaja oko izbora,zamenjeni su prigodnom sednicom Skupštine opštine, kojoj je prisustvovala većina odbornika starog saziva i pozvani gosti-rukovodioci javnih ustanova.

      Drago mi je da ste se odazvali u ovom broju i došli na ovu prigodnu svečanost uprkos činjenici da je odluka o održavanju doneta juče kada ste i obavešteni.U ime rukovodstva opštine obećavam da  tradicionalne nagrade najzaslužnijim pregaocima,koje dodeljujemo povodom  Dana opštine Svrljig,neće izostati ali će biti uručene u narednom periodu ,pošto nije bilo sednice Skupštine niti vremena,zbog izbora,da se sve to oceni i pripremi,rekla je predsednica Skupštine opštine Jelena Trifunović,pozdravljajući prisutne goste.

     Jedno priznanje ipak nije izostalo.Reč je o nagradi,svrljiškoj poetesi Julijani Dobrašinović,najmladjem registrovanom književniku Srbije i dijaspore.Njoj je u ime opštine,lap-top uručio predsednik opštine Milija Miletić.

Zahvaljujući na poklonu,Dobrašinovićeva je istakla da je opština Svrljig uvek imala razumevanja i pomagala mlade talente i iskoristila priliku da čestita predsedniku Miletiću na ubedljivoj pobedi na izborima.

–         Naša deviza je uvek bila da budućnost opštine leži na mladim stručnjacima i talentima koji dolaze i shodno mogućnostima budžeta, uvek smo im pomagali i podsticali njihovo napredovanje.Ovo je samo jedan segment naše borbe za bolji standard žitelja Svrljiga i naših sela,što su verujem naši sugradjani u predhodnom periodu prepoznali i nagradili ovo rukovodstvo poverenjem na proteklim izborima,rekao je predsednik opštine Svrljig,Milija Miletić,prilikom dodele nagrade sedamnaestogodišnjoj pesnikinji.

Dan opštine,predsedniku Miletiću i svim Svrljižanima,čestitao je župan pobratimljene slovenačke opštine Šentjernej,Franc Hudoklin,koji je sa saradnicima boravio u Svrljigu.

Potom je , za prisutne na svečanoj sednici, priredjen prigodan koktel.

 

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг