Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ODBORNICI NOVOG SAZIVA SKUPŠTINE OPŠTINE SVRLJIG

Novi saziv Skupštine opštine Svrljig, za razliku od predhodnog kada je bilo 37, sada sačinjava 27 odbornika. Broj odborničkih mesta, da podsetimo, smanjen je srazmerno smanjenju broja stanovnika na teritoriji opštine Svrljig, na inicijativu Ujedinjene seljačke stranke, što je jednoglasno prihvaćeno od svih odbornika starog saziva.

Posle izbora 6.maja 2012.godine, tačno mesec dana kasnije, 6.juna, verifikovani su mandati novoizabranih odbornika.

Novi saziv SO Svrljig, sačinjavaju :

14 odbornika sa liste Ujedinjene seljačke stranke ,,Odgovorno za  seljake i radnike-Milija Miletić,, , stranke koja je osvojila poverenje 39,77 odsto birača – Milija Miletić, Jelena Trifunović, Dragan Mihajlović, Vladan Milosavljević, Nebojša Antonijević, Tatjana Lazarević, Ljubinko Đorđević, Zoran Mihajlović, Ubavka Dikić, Goran Živić, Ivan Milivojević, Dragana Milanović, Slavoljub Vučković i Ranko Bogojević,  potom četiri odbornika sa liste Ivica Dačić- SPS, JS i NS,- Radovan Mitić, Irena Stojković, Goran Marinković i Slavoljub Petković, slede tri odbornika URS- Ljubiša Stojković, Dragica Ristić i Saša Tubić, a potom sa liste koalicije DS Izbor za bolji život Srbije- Dejan Miletić, Milan Videnović i Jasmina Radovanović. Srpska napredna stranka je osvojila 8,26 glasova birača i dobila tri mesta u lokalnom parlamentu. Njeni odbornici su – Goran Jermijić, Dragan Petrović i Dijana Stojadinović.

Na istoj sednici za predsenika SO Svrljig, odbornici su izabrali, pravnika Jelenu Trifunović. Sednici su, prilikom verifikovanja mandata, predsedavali, Ranko Bogojević, kao najstariji odbornik i dvoje najmlađih odbornika Irena Stojković i Ljubiša Stojković.

Inače, podsetimo, na lokalnim izborima u Svrljigu, 6.maja, učestvovalo je 11 stranaka i partija. Ispod cenzusa i bez mesta u Skupštini, ostali su –  SRS, LDP, DSS, KP ,,Jospi Broz,, PUPS i ,,Dveri,, .

Најновије на порталу Општине Сврљиг