Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Inicijativa opštine i Doma zdravlja u Svrljigu

/Svrljig 12.jul 2012.godine/. Danas je u Domu zdravlja u Svrljigu održan zajednički sastanak,direktora ove ustanoev dr. Dragana Budimovića,predstavnika japanske ambasade u Beogradu i predsednika opštine Svrljig , Milije Miletića.

U ime ambasade Japana ,prisustvovali su koordinatori Projekta za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji i Crnoj Gori,Joko Katakura i Dušan Arbutina.

Tema  sestanka bila je donacija Japana svrljiškom zdravstvu.Naime,pre godinu dana ambasadi je u ime opštine i Doma zdravlja, upućen zahtev za pomoć, te su koordinatori danas došli da uporede spisak potreba  sa mogućnostima donacije.

Predsednik Miletić i direktor Budimović,insistirali su da se prioritet da pomoći u vozilima sa medicinskom opremom kojima bi se na terenu u svrljiškim selima,pacijentima moglo da ukaže hitna pomoć i da se ,po potrebu transportuju na kliniku.Razgovarano je i o mogućnostima doniranja savremenije opreme za stomatološku službu i laboratoriju.

Predstavnici ambasade Japana nagovestili su da će nastojati da iz svog fonda za ovu godinu izdvoje svotu od oko  osamdeset  hiljada evra,što bi u prvom trenutku bila značajna suma pomoći svrljiškom zdravstvu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг