Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

,,Susreti sela 2012.,,

/ Svrljig  13. jul 2012.godine/. Susreti sela  svrljiške opštine započeli su ove godine, u petak 13.jula ,takmičenjem u selu Prekonoga gde je gostovala ekipa sela Plužina.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i takmičarskom duhu obeju ekipa uz solidan sportski i muzičko-zabavni program koji je pratilo nekoliko stotina posetilaca.

Karakteristika susreta,ako je da se po jutru dan poznaje,je činjenica da stasaju mladi takmičari u obema ekipama.To znači da je seme interesovanja, obnovom susreta sela naišlo na plodno tle i da ima velike šanse da ova kulturno-zabavna manifestacija preraste u nekada tradicionalni ,,Pastirski sabor,, po kojem je Svrljig bio prepoznatljiv u ex Jugoslaviji.

Susret u Prekonogi započeo je dočekom gostujuće ekipe koju je predvodio Milija Miletić,inače,predsednik opštine Svrljig,na tradicionalan način gostoprimstva,uz hleb i so.Posle razgledanja etno sobe,takmičari su se ogledali u sportskim disciplinama.

Predsednik Miletić je pozdravljajući okupljene takmičare i posetioce,iskoristio priliku da podseti da je opština pokrenula akciju pomoći i jačanja stočarstva i obnove mlekare u Svrljigu te na brojne subvencije poljoprivrednicima i pozvao meštane a time i žitelje ostalih svrljiških sela da uzmu aktivno učešće u rešavanju problema infrastrukture gde opština učestvuje odnosom sa tri a najavio je možda i četiri dinara, a selo sa jednim dinarom,koja se prehodnih godina pokazala izuzetno efikasnom.Naravno,istakao je i širenje borbe protiv bele kuge dodatnim stimulacijama za mlade bračne parove i novorodjenčad i naglasio da su u toku značajni napori da se dovedu investitori i  obezbede nova radna mesta.

Inače,što se samog takmičenja tiče odvijalo se promenljivom srećom.U sportskom delu trijumfovali su Pližonci a na pozornici domaćini.

Žiri je dao prednost od desetak poena domaćoj ekipi ali je još uvek rano da se govori o konačnom rezultatu.Bitnije je,reklo bi se,da su obadve ekipe uložile značajne napore da pripreme program i sa dosta volje i takmičarskog duha,nastupile na priredbi angažujući,naglasimo još jednom,mladje učesnike pune entuzijazma,što posebno ohrabruje i obećava da manifestacija ima perspektivu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг