Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Susreti sela – Svrljig 2012.godine

/Svrljig  17.jul 2012.god./    Susreti sela svrljiške opštine 2012.godine,u drugom krugu, održani su u utorak 17.jula u selu Lalinac,gde su Lalinčani i Grbovčani,kao jedna ekipa dočekali goste iz sela Niševac.

Odmah treba reći da je susret jedan od onih u nizu za pamćenje.Lalinčani i Grbovčani pokazali su se kao izuzetno ljubazni domaćini i dobri organizatori.Ekipa predvodjena prvim aktivistima sela,Draganom Mihajlovićem iz Lalinca i Tomislavom Vasićem iz Grbavča,entuzijastima i pokretačima brojnih akcija na rešavanju infrastrukturnih problema u svojim sredinama,zablistala je punim sjajem i osvojila skoro maksimalan  broj poena i  u sportskom i zabavno-muzičkom delu.Ne treba zaboraviti ni izuzetno uredjenu etno sobu sa koloritom narodnog stvaralaštva i pravom gozbom domaćih jela po bakinom receptu niti dobro uredjen prostor za publiku i pozornicu.

Gostoprimstvo i korektnost domaćina bili su na izuzetnom nivou ali su i gosti iz Niševca bili izuzetno dostojanstveni u nadmetanju boreći se fer  sa devizom da pobedi bolji.

Takmičari obeju ekipa pružili su publici tročasovnu muzičko-zabavnu predstavu pripremanu sa puno truda i izvedenu u stilu da je pažnja posetilaca održavana sve vreme na visokom nivou. Očito da je i publika dobro ocenila program i nesebično je aplauzima nagradjivala,sve vreme, učesnike i domaće i gostujuće ekipe.

Potom, žiri Kulturnog centra u Svrljigu,na čijem je čelu bio direktor ove ustanove Zoran Gavrilović a članovi,Jasmina Rančić,Tanjica Milenković i Hranislav Minić, u čiju stručnost ne treba sumnjati,obavio je je svoj posao vrlo profesionalno i korektno,dajući blagu prednost domaćinima od pet poena / 98 prema 93/,što je opšte prihvaćemo bez ikakvih prigovora.

Kompletna manifestacija protekla je u fer nadmetanju i parvoj prijateljskoj atmosferi komšija,bez ijednog incidenta a uz maksimalno raspoloženje pretvoreno u takoreći opštenarodno veselje,uz igru i pesmu svih prisutnih, do duboko u noć.

Prema najavi oficijelnog voditelja susreta Dragana Kostića-Brke,sledeća priredba ,,Susretal sela – Svrljig 2012.godine,, ćiji je pokrovitelj Skupština opštine Svrljig a organizator Kulturni centar Svrljig, održava se u utorak u selu Guševac.

Најновије на порталу Општине Сврљиг