Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Susreti sela – Svrljig 2012.godine

/ Svrljig  20.jul 2012.godine/.  Guševac je još jedno u nizu svrljiških sela koje je ovih dana,posle pauze duže od tri decenije,načinilo prvi korak u oživljavanju svog kulturnog leta,uključivši se u ,,Susrete sela- Svrljig 2012,, .

Treće kolo susreta sela svrljiške opštine,posle Prekonoge i Lalinca,održano je u Guševcu,gde je gostovala ekipa iz Beloinja.Sve se odvijalo po protokolu,od dočeka na tradicionalan način, do muzičko zabavnog programa.Pošto je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić,službeno odsutan, u ime opštine kao pokrovitelja učesnike je pozdravio Igor Davidović a u ime organizatora- Kulturnog centra Svrljig,direktor ove ustanove Zoran Gavrilović.

U sportskom nadmetanju trijumfovali su gosti a na pozornici poneni su ravnopravno podeljeni.  Žiri, u čiju korektnost i  stručnost ne treba sumnjati , ocenio  je obadve ekipe sa po 95 poena.

Ne može se i ovoga puta,izbeći zapažanje,da ove godine susreti sela prerastaju u manifestaciju mladih jer su i ovoga puta obadve ekipe u program uključili najmladje izvodjače.Mada su praktično tek na početku izvodjači i Belonja i Guševca,priredili su solidan program i dobru zabavu za posetioce.Činjenica je da debitantima iz Guševca fali rutina koju imaju Beloinci ali trudom i voljom da uspeju, to su uspešno kompenzovali.

Sve u svemu,susret u Guševcu protekao je u prijateljskoj atmosferi  sa pun o takmičarskog duha ali u fer borbi.

Sledeće kolo ,,Susreta sela – Svrljig 2012,, održava se u sredu u Niševcu.

   

Најновије на порталу Општине Сврљиг