Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Održan sastanak predsednika opštine sa direktorima javnih preduzeća i ustanova

/Svrljig 9.avgust 2012.godine/.  Danas je održan drugi u nizu predvidjenih sastanaka predsednika opštine Svrljig Milije Miletića i direktora javnih preduzeća i ustanova – korisnika   budžetskih sredstava opštine. Reč je o novini koju je ,počev od prošlog meseca uveo predsednbik  Miletić u nameri da korisnici budžetskih sredstava budu efikasan servis gradjanima pojačanjem rada,reda i radne discipline uz povećanu odgovornost rukovodstva. Radi stalnog praćenja stanja i kompletnog uvida,odlučeno je da se ovakav sastanak  održava redovno,svake prve sedmice u mesecu.

–         Sveopšte teško stanje nameće nam obavezu da u interesu gradjana,budemo efikasniji i racionalniji a to će mo postići povećanjem radne discipline na svim nivoima,ekonomičnijim radom kroz uštede gde je to moguće i blagovremenim intervencijama opštine gde se treba i može da pomogne.Sastanku danas prisustvuju- Vesna  Nedeljković,direktor Centra za socijalni rad,Dejan Miletić,direktor vrtića,Dobrivoje Stojanović,zamenik direktora Direkcije za izgradnju,Igor Davidović,direktor JKSP Svrljig,dr. Dragan Budumirović,direktor Doma zdravlja Svrljig,Vlada Krstić,šef odseka za privredu i u ime Opštinskog veća Marko Mladenović.O svim problemima razgovaramo otvoreno i nastojimo zajednički da nadjemo najadekvantnije rešenje. Posle prvog sastanka u predhodnom mesecu već ima konkretnih pomaka od rešavanja nekih infrastrukturnih problema,poboljšanja zgdravstvene zaštite gradjana do subvencija u poljoprivredi.Samtram da će ovo biti dobar način da službe budu na usluzi gradjanima i nastavljamo sa takvom praksom,rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,obraćajući se novinarima koji su,rad transparentnosti u radu laokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova,prisustvovali sastanku.

Predsednik Miletić posebno je upozorio na odgovornost rukovodilaca preduzeća i ustanova  u smislu da može biti smenjen svako ko ne izvršava svoje  radne obaveze. Ovom prilikom on je nagovestio da sledi pojačana kontrola trošenja sredstava subvencija u poljoprivredi uz opasku da će biti sankcionisan svaki slučaj gde sredstva nisu namenski upotrebljena.

Најновије на порталу Општине Сврљиг