Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Odlukom opštine

/ Svrljig 3.septembar 2012.godine/  Selo Drajinac od danas je,prvi put u svojoj istoriji dobilo predškolsku ustanovu. Odlukom Opštinske uprave a  u dogovoru sa odgovornim u matičnoj školi u Svrljigu i vrtiću ,,Poletarac,, oformljeno je porvo odeljenje za predškolsku decu.

 

–         Smatramo da je bolje za decu i roditelje da vaspitač iz Svrljiga putuje u Drajinac nego da roditelji dovode decu ili da se organizovano prevoze do vrtića u Svrljigu.Drajinac je jedno od sela sa najvećim brojem djaka i to zaslužuje.Lane smo otvorili predškolsko odeljenje u selu Niševac i praksa je pokazala da smo u pravu te smo se odlučili na ovaj korak,naglašavam ponovo,u intersu dece koja su jedina i prava naša budućnost,rekao je predsednik opštine Svrljig ,Milija Miletić,posle otvaranjua predškolskog odeljenja u Drajincu.

Predškolsko odeljenje otvoreno je u jednoj od učionica isturenog odeljenja Osnovne škole ,,Dobrila Stambolić,, u Svrljigu.

Mališane su prvog dana dočekali i prihvatili,predsednica Skupština opštine Svrljig Jelena Trifunović,predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i direktor vrtića Dejan Miletić i čestitali im polazak‚u predškolsku ustanovu.

Posle upoznavanja mališanima su podeljene igračke sa kojima su domah počeli svoj prvi  nastavni dan.

Најновије на порталу Општине Сврљиг