Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Praznik polaznika u školi i prerdškolskoj ustanovi

   / Svrljig 3.septembar 2012.godine/    Stotinak prvaka  svrljiške  osnovne škole ,,Dobrila Stambolić,, odazvalo se danas na prvo školsko zvono i zauzelo svoje mesto u klupi.

Prvi dan u školi obeležen je radno ali i svečano.

  U matičnoj školi u Svrljigu,za sve učenike, i one sa seoskog područja, priredjena je prigodna svečanost.Mališane i rodtilje, što su ih pratili,dočekali su – predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i direktor škole Zoran Nikodijević,sa svojim saradnicima- psihologom,logopedom i razrednim učiteljima.

   Prvake su uz muziku,pesmu i recitacije, na mini koncertu u školskoj sali dočekali njihovi stariji drugovi.Posle pozdravnih reči predsednika opštine Miletića i direktora Nikodijevića,prvacima su uručeni prigodni pokloni a potom su sa razrednim starešinom  krenuli na svoj prvi čas u školi,koji će im verujemo ostati dugo u sećanju.

  Ohrabruje činjenica da je ovo godine u prvi razred upisamo 99 djaka ,što je simbolično povećanje od nekoliko učenika ali i istovremeno je zaustavljen trend opadanja upisa prvaka.

     Danas je takodje priredjena prigodna svečanost i za polaznike predškolskog odeljenja  vrtića ,,Poletarac,, u Svrljigu.

   Buduće male djake pozdravio je predsednik opštine  Milija Miletić poželevši im da budu marljivi u radu i poslušni u saradnji sa vaspitačima i roditeljima.On je ovom prilikom još jednom obećao svaku logističku podršku ,,Poletarcu,, u intersu boljeg smeštaja,usluge i vaspitanja mališana.

  Direktor  vrtića Dejan Miletić,obavestio je roditelje da je ustanova ove godine materijalno i kadrovski ojačana i spremna da primi nove ,,pitomce,, koji praktično započinju svoje  obrazovanje,vaspitanje i socijalizovanje u društvu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг