Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Na centralnoj svečanosti Sektora za vanredne situacije Srbije u Vranju

Pripadnici svrljiškog odeljenja Vatrogasne brigade u Nišu,komandir Igor Mihajlović i vatrogasci Iva Marković i Srdjan Stanišić,odlikovani su medaljama,na centralnoj svečanosti u Vranju održanoj proteklog vikenda povodom Dana Sektora za  vanredne situacije Srbije,MUP-a Srbije. Mihajlović i Marković dobili su zlatne a Stanišić srebrnu medalju.

  Tom prilikom,za zalaganje i revnosnu službu tokom vanredne situacije prošle zime,dodeljeno je vatrogascima sa juga  Srbije 25 zlatnih i 25 srebrnih medalja.Znamenja vatrogascima-spasiocima uručio je premijer Srbije,Ivica Dačić.

Premijer Dačić je,na svečanosti istakao,da sledi kadrovsko i materijalno jačanje jedinica vatrogasaca-spasioca.Prema njegovoj najavi  neophodno je u što skorije vreme jedinice zanoviti sa 500  pripadnika.Srbije ja naime sa 3000  vatrogasaca,koji čine srž Sektora,kako je rekao premijer Dačić,medju poslednjim zemljama u Evropi.

Svečanosti u Vranju prisustvovali su-načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić i  načelnik Sektora za vanredne situacije regiona Niš,Žarko Damjanović kao i komandant Vatrogasne brigade u Nišu Srdjan Nikolić,koji su čestitali priznanja najpožrtvovanijim pripadnicima svojih jedinica.

Inače,da podsetimo,dok se predlog premijera Dačića o kadrovskom jačanju realizuje,na predlog predsednika opštine Svrljig Milije Miletića, oformljeno je loklano Dobrovoljno vatrogasno drštvo,koje će,kada to zatreba,pomagati profesionalnim vatrogascima kojih je u Svrljigu samo četiri. Obuka vatrogasaca dobrovoljaca je počela i veruje se da će ubzo biti spremni za delovanje .

Најновије на порталу Општине Сврљиг